EngelsmannPeters GmbH

House KD

A- Laßnitzthal

Previous slide
Next slide

A stable building in Laßnitzthal near Graz was converted into a residential building and extended. The original character of the building, which is part of a courtyard ensemble, was to be preserved on the one hand, while at the same time an appropriate solution for a modern and contemporary technical standard was to be developed.

The original masonry walls were almost completely preserved, only on one narrow side the wall was broken open and a glass box was inserted offset to the floor plan. For the actual living area, insulated boxes were inserted between the existing masonry walls, which were made of reinforced concrete on the ground floor and wooden construction on the upper floor.

client

private

Our service

Structural design LP 1-6

architect

Seeger Architectural Office

Planning and construction

2014-2015

GFA

235 m²

Photos

Rudi Ferder

Nach oben scrollen